V roku 2023 minieme na App Store 96 000 miliónov

Pri kúpe mobilného zariadenia si vždy urobíme kabalu. Aké aplikácie nainštalovať? Nebude to pre ich rozmanitosť ani množstvo Obchod s aplikaciami je najlepší a najviac na sklade a náklady, ktoré sa zvyčajne robia, sa zvyšujú. Používateľovi neprekáža platenie za aplikáciu, pokiaľ ponúka kvalitu a rozlíšenie alebo zábavu.





A o 4 roky sa trend nezastaví. Rast predaja bude aj naďalej stúpať, zatiaľ čo sa možno rast zariadení dosiahol na nejaký strop. Alebo sa to aspoň odráža v programe Apple Insider, ktorý poskytuje výdavky vo výške 96 000 miliónov dolárov v aplikáciách a hrách na rok 2023.



Obchod s aplikaciami

Odkiaľ pochádza veľká časť výdavkov?

Čína, USA a Japonsko sú tie, ktoré budú ťahať nákupnú lokomotívu. Obzvlášť zarážajúce, že v ázijskom gigantovi bude veľa tráviť, najmä v hrách. Na ten rok 2023 vynaložia Číňania a Japonci 49,9 miliárd dolárov, zatiaľ čo v Severnej Amerike 26,9 miliárd dolárov. Zvyšok až do dosiahnutia závratnej hodnoty 96 000 miliónov sa bude distribuovať do zvyšku sveta.



Viac noviniek: Funkcia EKG bude čoskoro k dispozícii v Európe



Prekvapujúci je aj brutálny rast, približne o 300 percent, na miestach ako Afrika, Blízky východ a Latinská Amerika. Zdá sa, že prekážky politického poriadku, s ktorými sa App Store v niektorých oblastiach stretávajú, sú príznačné pre čínsky prípad. Nebude to prekážkou pre ďalšie a ďalšie pribúdanie.

Malo by sa pamätať na to, že obchod s aplikáciami a hrami predstavuje príjem okolo 30 percent z celkových ziskov spoločnosti, a preto je Cupertino veľmi opatrné pri ponúkaní kvalitných produktov a v prípade bezpečnosti sa nedá vyjednávať.