IPhone 2019 by mohol nabíjať zariadenia bezdrôtovo

Keby niečo, z čoho sme sa poučili Apple počas všetkých tých rokov je to, že implementujú novú technológiu iba vtedy, keď je isté, že môže dobre fungovať, a okrem problémov, ktoré môžu vzniknúť po aktualizácii softvéru zariadenia. Jasným príkladom toho je bezdrôtové nabíjanie. Aj keď sú smartfóny s Androidom funkciou, ktorá sa používa už roky (pozri prípad Samsung), iPhone dostal až v minulom roku 2017 s 8, 8 a X Plus.





Táto technológia umožňuje nabíjať batériu smartphonu alebo produktu kompatibilného s Qi bez káblov a ponechávať ju na vrchu bezdrôtovej nabíjacej základne. Je však potrebné nabiť príslušný názov indukciou.



bezdrôtové nabíjanie iPhone

Zdá sa, že Apple chce ísť ďalej tým, že umožní iPhonu nielen prijímať energiu, ale aj ju prenášať do ďalších zariadení alebo príslušenstva.



Pozri tiež: AirPods 2: všetko, čo sa zmenilo oproti prvej generácii



IPhone 2019 ako bezdrôtové energetické banky

Na zverejnenie telefónov iPhone 2019 zostáva ešte pár mesiacov. S najväčšou pravdepodobnosťou sa objavia až v septembri. To však nie je problém, aby sa objavili povesti o možných vlastnostiach a nových funkciách, vďaka ktorým nad nimi budeme slintať. Ten najnovší zaisťuje, že nadchádzajúce smartphony spoločnosti Apple budú schopné bezdrôtovo dobíjať batériu iných zariadení.

Bolo to japonské médium MacOtakara, ktoré zdieľalo informácie získané údajne zo zdrojov blízkych dodávateľom komponentov spoločnosti, ako aj analytikovi Ming-Chi Kuo. Hlavným nositeľným produktom, ktorý by z toho mal mať prospech, sú Apple Watch spolu s novými AirPods že nakoniec obsahuje puzdro na bezdrôtové nabíjanie.



Apple pri tejto príležitosti nie je priekopníkom v tomto koncepte. Spoločnosť Samsung to už umožňuje so svojimi najnovšími smartphonmi a novými bezdrôtovými Bluetooth slúchadlami Galaxy Buds. Bol by to však pekný doplnok k novej generácii iPhonu, ktorý by mnohí z nás radi videli.



Zdroj