Ako odstrániť alebo deaktivovať účet na Facebooku?

Nuž, táto otázka nás už neprekvapuje, keďže okolo giganta sociálnych sietí Facebook sme videli veľa kontroverzií. Ako už bolo povedané, existuje veľa dôvodov na odstránenie účtu na Facebooku. Alebo pre osobný záujem o súkromie online alebo jednoducho preto, že chcete ušetriť čas tým, že sa vylúčite. Preto sme tu s niekoľkými jednoduchými metódami na odstránenie vášho účtu na Facebooku.





Ako deaktivovať alebo odstrániť účet na Facebooku?

Ak uvažujete o odchode z Facebooku, nie ste sami. Rastúce obavy zo sociálnych sietí, ktoré ovplyvňujú zdravie, spôsobujú, že ľudia sú ochotní platformu opustiť. Stránky sociálnych sietí ako Facebook nie sú dobré len pre duševné zdravie, ale bránia aj dlhodobej produktivite. Ďalšími možnými dôvodmi odchodu z Facebooku sú problémy s dôverou a súkromím. V tomto článku vás však prevedieme odstránením alebo deaktiváciou účtu na Facebooku. Predtým, ako začneme, však musíme vedieť, aký je rozdiel medzi odstránením a deaktiváciou účtu na Facebooku.



Prečítajte si tiež: Ako vyriešiť problém čakajúci na stiahnutie z Obchodu Google Play

Odstránenie vs. deaktivácia účtu na Facebooku

Vymazanie účtu na Facebooku a jeho deaktivácia sú dve rôzne veci. Deaktiváciou účtu môžete skryť svoju online prítomnosť na Facebooku. Zatiaľ čo odstránenie ho úplne odstráni z plošiny.



Facebook v skutočnosti nie je len zbierka obrázkov a aktualizácií stavu; Je to oveľa viac! Všetky vaše kontakty, pripojenia, aplikácie a súvisiace hry. Preto musíte mať jasno v rozhodnutí, ktoré chcete urobiť. Odporúčame vám najskôr deaktivovať svoj účet a skontrolovať, či ste niečo dôležité nestratili. Čo sa stane, ak stratíte prístup k aplikácii, ktorá používa Facebook ako autentifikačnú službu? Preto je vždy dobré byť opatrný.



Čo sa stane po deaktivácii účtu na FB?

  • Keď sa budete chcieť vrátiť, svoj účet môžete znova aktivovať.
  • Ľudia nebudú môcť vidieť vašu históriu ani vás nebudú môcť hľadať na Facebooku.
  • Niektoré informácie, ako napríklad odoslané správy, môžu zostať viditeľné pre ostatných.

Čo sa stane, keď si vymažete svoj FB účet?

  • Po dokončení vymazania sa už nebudete môcť znova prihlásiť. Na dokončenie je potrebných 30 dní.
  • Úplné vymazanie údajov uložených v záložných systémoch môže trvať až 90 dní. Vaše informácie však nebudú počas tohto obdobia dostupné na Facebooku.
  • Vaši priatelia môžu mať stále prístup k správam, ktoré ste odoslali po odstránení vášho účtu.
  • Kópie špecifického materiálu, ako sú záznamy, môžu zostať v databáze FB, ale sú oddelené od osobných identifikátorov, ako uvádza spoločnosť.
  • Vaši priatelia môžu stále vidieť vaše meno v zozname vašich priateľov. Je viditeľný iba pre vašich priateľov a iba zo zoznamu vašich priateľov.
  • Správcovia skupín však môžu zobraziť vaše príspevky a komentáre vrátane vášho mena.
  • Ak sa rozhodnete ponechať Messenger aktívny alebo sa prihlásite do Messengera pri deaktivácii svojho FB účtu, Messenger zostane aktívny. Neskôr ho môžete zakázať samostatne.

Upozorňujeme, že Facebook odloží proces odstránenia 30 dní po vašej žiadosti. Žiadosť o odstránenie bude automaticky zrušená, ak sa znova prihlásite na svoj FB účet pred uplynutím lehoty.

Deaktivujte účet na Facebooku

Teraz, keď už viete, čo deaktivácia robí, tu sú kroky na deaktiváciu vášho FB účtu:



  1. Najprv kliknite na odkaz https://www.facebook.com/deactivate/ prejdite priamo na stránku deaktivácie. Alebo Stránku môžete otvoriť aj klepnutím na rozbaľovaciu ponuku trojuholníka v pravom hornom rohu. Ďalej je potrebné vybrať 'Nastavenie' a vyberte si 'Všeobecné' v bočnom paneli. Teraz kliknite na 'Spravuj svoj účet' a po tomto kliknutí možnosť 'Deaktivovať váš účet'.
  2. Po dokončení predchádzajúcich krokov budete z bezpečnostných dôvodov vyzvaní na opätovné zadanie hesla. Postupujte podľa pokynov a podľa krokov potvrďte svoje rozhodnutie.
  3. V prípade, že plánujete zrušiť svoj výber, môžete svoj účet znova aktivovať jednoduchým prihlásením pomocou e-mailu a hesla. Váš profil bude úplne obnovený.

Prečítajte si tiež: Ako zatriasť zariadením a zapnúť baterku v systéme Android [bez rootu]



ako získate viac filtrov snapchat

Odstráňte účet na Facebooku

Pred rozlúčkou s Facebookom sa možno oplatí stiahnuť dáta. Ak chcete urobiť to isté, prejdite na nastavenia účtu, ako je popísané v predchádzajúcich krokoch. Potom klepnite na možnosť „Vaše informácie na Facebooku“ a klepnite na „Stiahnite si svoje informácie“. Vyberte veci, ktoré chcete v súbore, a pokračujte vo vytváraní a sťahovaní súboru. Odporúčame vám tiež odpojiť všetky aplikácie a služby od vášho účtu.

Teraz, keď ste to urobili, natrvalo odstráňte svoj FB účet podľa týchto krokov:

  1. Kliknite na rozbaľovaciu ponuku trojuholníka v pravom hornom rohu webovej stránky Facebooku a vyberte
  2. V ľavom bočnom paneli vyberte možnosť „Vaše informácie na Facebooku“. Teraz klepnite na možnosť „Vymažte svoj účet a informácie“ . Pokračovaním sa zobrazí výzva na stiahnutie údajov. Urobte to, ak ste tak ešte neurobili, a stlačte 'Zmazať účet'.

Ak zmeníte názor do 30 dní od žiadosti o odstránenie účtu, môžete sa znova prihlásiť pomocou e-mailového ID a hesla a proces vrátiť späť. Alebo budú všetky vaše údaje natrvalo odstránené z platformy a neskôr k nim nebudete mať prístup.