Vymazať históriu vyhľadávania a polohy v Mapách Google – Android

Mapy Google sú jednou z najpoužívanejších služieb v našom každodennom živote počas cestovania. Používame ho na prehliadanie, vyhľadávanie miest a dokonca aj na ďalšie informácie o konkrétnom mieste na webe. Rovnako ako všetky služby, všetky informácie súvisiace s našou históriou vyhľadávania a navigácie boli zaznamenané s účtom. V tejto príručke sa dozviete, ako vymazať históriu vyhľadávania a polohy v Mapách Google v systéme Android.



Prečítajte si tiež: Google oficiálne zverejnil svoje nové používateľské rozhranie pre Obchod Play



Ako vymazať históriu vyhľadávania a polohu v Mapách Google v systéme Android

Keď otvoríte aplikáciu Mapy Google na smartfóne so systémom Android, uvidíte predchádzajúce vyhľadávania a preskúmané miesta. Toto sú najjednoduchšie metódy na vymazanie celej histórie vyhľadávania, polohy a navigácie v Mapách Google pomocou smartfónu so systémom Android.



Jednou z najlepších častí, ktorá niekedy dopadne horšie, v Mapách Google je vyhľadávanie a návrh polohy na základe našej histórie. Keď sa pokúsime vyhľadať miesto, zobrazí sa výsledky predchádzajúceho vyhľadávania a navštívené miesta. Ak chcete zabrániť tomu, aby niektoré situácie boli pri prezeraní histórie vyhľadávania nepohodlné, jediným spôsobom je vymazať celú históriu vyhľadávania.



Nižšie sa dozviete, ako to môžete urobiť.



Kroky na vymazanie histórie vyhľadávania / individuálnej polohy

Odstránenie histórie vyhľadávania alebo histórie polohy v aplikácii Mapy Google je oveľa zložitejšie ako vymazanie celej histórie. Jednotlivé výsledky sa musia kontrolovať a eliminovať jeden po druhom.

  Vymazať históriu polohy individuálneho vyhľadávania v Mapách Google



  1. Otvorte na svojom telefóne s Androidom aplikáciu Mapy Google.
  2. Posúvaním zľava doprava otvorte posuvnú ponuku hamburgerov. Klepnite na „Nastavenia“.
  3. V ponuke Nastavenia vyberte položku História máp. Tu môžete vidieť celú históriu vyhľadávania a polohy. Klepnutím na znak „X“ na každom zo záznamov natrvalo odstránite položku zo svojho účtu.

Kroky na odstránenie celej histórie Máp Google

Odstránenie celej histórie vyhľadávania a polohy z Mapy Google je jednoduchšie ako ich odstraňovanie jednotlivo. Natrvalo odstráni všetky údaje histórie polohy z vášho účtu Google. Po odstránení nie je možné údaje obnoviť. Preto opatrne odstráňte celú históriu vyhľadávania.



  vymazať celú históriu máp Google

  1. Otvorte aplikáciu Mapy Google.
  2. Prejdite doprava a otvorte nastavenia.
  3. V ponuke nastavení vyberte položku „Osobný obsah“.
  4. Posuňte zobrazenie nadol a klepnutím na „Odstrániť celú históriu polohy“ vymažte všetko naraz.
  5. Začiarknite políčko „Súhlasím“ a klepnite na tlačidlo „Odstrániť“.

Údaje budú čoskoro vymazané z vášho účtu a nikdy k nim nebudete mať prístup. Okrem toho by to mohlo ovplyvniť správne fungovanie iných služieb Google, ako sú Google Now, Google Search, Google Assistant atď.

Prečítajte si tiež: Asistenta Google možno považovať za najlepšieho medzi ostatnými súpermi

Kroky na pozastavenie histórie polohy

Podobne ako v aplikácii YouTube pre Android, aj v Mapách Google môžete zabrániť ukladaniu vašej polohy a histórie vyhľadávania. Po vypnutí už Google účet nebude uchovávať svoj záznam v údajoch o polohe. Pripojené aplikácie tiež nemusia prijímať to isté.

  pozastaviť históriu polohy

  1. Otvorte Mapy Google => Nastavenia.
  2. V ponuke nastavení prejdite na položku Osobný obsah.
  3. Posuňte zobrazenie nadol a nájdite možnosť „História polohy je zapnutá“, klepnite na ňu.
  4. V ďalšom okne vypnite možnosť „Použiť históriu polohy“, aby ste zablokovali účtu Google ukladanie údajov o vašej polohe.

Poloha a história vyhľadávania sú kľúčovými časťami osobných údajov. Preto je dobré ich často odstraňovať, aby ste sa vyhli ich porušeniu.